RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Önemli dizin yada dosyalarınız üzerinde yapılan değişikliklerin gözlemlenebilmesi için sürüm takibi yapılmalıdır. Standart kullanıcıların dosyaları sürümlü takip edebilmesi için "Sürüm Ekle"me yetkisine sahip olması gerekmektedir.

Kullanıcılara sürüm yetkisi vermek için;
İstenilen belge seçilerek sağ tıklanır ve açılan seçeneklerden "Özellikler" komutu seçilir. Dosyanın özelliklerinin açıldığı ekranda bulunan sekmelerden "Güvenlik" sekmesi seçilir. Kullanıcılara sürüm takibi yetkisi verilmek istenilirse "Kullanıcı Ekle" düğmesine basılarak, Kullanıcı grubu ise "Grup Ekle" düğmesine basılarak kişiler seçilebilir.

Kişi yada gruplar seçildikten sonra alt kısımda bulunan "Kullanıcı Yetkileri" alanından "Sürüm Görüntüleme", "Sürüm Ekleme", "Sürüm Durum Güncelleme" ve "Sürüm Silme" işlemlerinden hangisine yada hangilerine yetki verilmek isteniyor ise istenilen seçeneğin üzerine tıklanarak "Varsayılan", "İzin var" ya da "İzin Yok" olarak kullanıcı yada gruplar yetkilendirilebilir.

"Sürüm Ekleme" yetkisi olan  kullanıclar dosyaya sürüm takibi eklemek için;

Sürüm takibi eklenecek dosyaya" Dosya Listesi" alanında iken fare ile sağ tıklanır açılan seçeneklerden "Özellikler" komutu seçilir.

Dosyanın "Özellikleri" açıldığında bulunan sekmelerden "Sürüm" sekmesi seçilir ve "Sürüm Kontrolüne Ekle" düğmesine basılır.
"Sürüm Kontrolüne Ekle" düğmesine basıldığında açılan ekranda,

Sürüm No: Bu alana sürüm takip numaranızı istediğiniz rakamdan başlayarak verebilirsiniz.

Durumu: Dosyanızın sürüm takip durumunu Onaysız, Onay Bekliyor, Onayandı, Onaylanmadı olarak değiştirebilirsiniz.

Açıklama: Sürüme eklenmesi gereken açıklama ve notları yazmak için "Açıklama" alanı kullanılabilir.

Gereken alanlar doldurulduğunda "Sürüm Kontrolune Ekle"  düğmesine basıldığında dosyanız vermiş olduğunuz sürüm numarası ile kaydedilecektir.
Sürüm Kontrolune Eklediğiniz dosyanız artık "Sürüm" sekmesinde aşağıdaki gibi görünecektir.
Dosyanız üzerinde her değişiklik yaptığınızda Sürüm alanınındaki versiyon bir rakam artacaktır.
Dosyanın geçmiş sürümlerini dosya içerisindeki değişiklikleri görmek için sürümlerin olduğu ekranda her satırdaki dosya açılarak içerisinde hangi değişikliklerin yapıldığı görüntülenebilir. Dosyaları açmak için dosyaların üzerine çift tıklanabilir ya da "Dosya Aç" simgesi tıklanarak dosya açılabilir.
Dosya sürüme ilk eklendiğinde versiyon 1.0.0 iken üzerinde değişiklik yapıldığında 1.1.0 oldu. Eğer bir kez daha değişiklik yapılmış olsaydı 1.2.0 olarak değişmeye devam edecekti. Sürüm takibi sayesinde Hangi kullanıcıların hangi zaman diliminde dosya üzerinde işlem yaptığını takip edebilirsiniz.
Dosyanın içeriğinde değişiklik yaptığınız zaman karşınıza aşağıdaki ekran gelecektir.Dosya Güncellemesi ile ilgili daha detaylı bilgi için tıklayınız

Dosya içerisinde yaptığınız güncellemeleri Sunucuya Hemen göndermek için "Güncellemeleri Sunucuya Gönder" düğmesine tıklamalısınız.

Bir dizin yada alt dizin içerisindeki tüm dosyaların ve daha sonra eklenecek tüm dosyaların Sürüm takibinin yapılmasını istiyorsanız;

Sürüm takibinin yapılması istenilen dizin Klasör tarayıcısında yada Dosya alanında iken seçilir fare ile sağ tıklandığında açılan seçeneklerden "Özellikler" komutu seçilir.

Klasör tarayısındayken Çalışmalar dizinine fare ile sağ tıklanıp "Özellikler" Komutunun seçilmesi.                                     
Dosya Listesi alananındayken Çalışmalar dizinine fare ile sağ tıklanıp "Özellikler" Komutunun seçilmesi.
Sürüm takibi yapılmasını istediğimiz dizinin özellikler ekranı açıldığında "Genel" sekmesinin "Öznitelikler" bölümünde bulunan "Sürüme Otomatik Ekle" seçeneği işaretlenirse seçilen dizin altında bulunan ve eklenecek olan tüm dosyalar otomatik olarak sürüm takibine alınır.

İlgili Konular

Üst Konular

Nasıl Yapılır?
Dosyalama Sistemi
 
©2009-Yasal Uyarı