RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Orkestra'da aynı anda bir çok dosya ile işlem yapılabilir. Üzerinde işlem yapılan dosyaların listesine ulaşmak için "Perspektif Menüsünde" bulunan "Üzerinde Çalışılan Dosyaları Listele" simgesi kullanılır.

"Üzerinde Çalışılan Dosyalar" ekranının üst kısmında açık olan dosyalar listelenmektedir. Dosya isimlerini üzerinin kırmızı olması dosyanın açık olduğunu belirtir.

1- Açık olan dosyalardan herhangi biri görüntülenmek istenirse "Yerel Dosyayı Aç" seçilir.
2- Dosyayı Seç : Üzerinde çalışılan dosyayın bulunduğu dizine gidilir ve dosya seçili hale gelir. Dosya üzerinde herhangi bir işlem yapılacaksa dizinde yapılır.
3- Dosyayı Sunucuya Gönder : Üzerinde işlem yapılan dosya sunucuya gönderilir ve üzerinde değişiklik yapılmışsa kaydedilir.
4- Yerel Dosyayı Sil : Üzerinde çalıştığınız dosya asıl dosyanın kopyası olduğu için yerel dosya üzerinde yaptığınız güncellemer  silinecektir. Sunucuda dosyanızın güncelleme yapılmamış hali saklı kalacaktır.

Yerel Dosyayı Sil seçildiği zaman aşağıdaki onay ekranı açılacaktır. "Evet" seçilirse dosya ve dosyada yapılan güncellemeler silinecek orjinal dosya sunucuda saklı kalacaktır.

5- Ekranı kapat: Açık olan "Üzerinde çalışılan Dosyalar" ekrananını kapatır.
Üzerinde çalıştığınız dosyalardan herhangi birinin bulunduğu dizinde iseniz "Dosya Listesi Alanında" da üzerinin kırmızı olduğunuz göreceksiniz.

Çalışılan dosyaya sağ tıklandığında açılan seçenekler;

Çalışılan Kopyayı Aç : Üzerinde çalışmış olduğunuz dosya orjinal dosyanın kopyasıdır. Kopyasını açmak ve üzerinde işlem yapmak için kullanılır. Yukarıda anlatılan 1 numaraları alan ile aynıdır.

Çalışılan Kopyayı Sil : Yukarıda 4 numaraları alanda yapılan işlem ile aynı görevdedir. Silmeyi seçerseniz dosya üzerinde yapılan güncellemeler kayıt edilmeyecek ve açık olan kopya silinecektir.

Çalışılan Kopyalar Listesi : "Üzerinde Çalışılan Dosyalar" ekranının aynısıdır.

İlgili Konular

Üst Konular

Nasıl Yapılır?
Dosyalama Sistemi
 
©2009-Yasal Uyarı