RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Dosya kilitleri, iki yada daha fazla kullancıının aynı anda aynı dosyalar üzerinde çalışmasını engellemek için kullanılır. Dosyaları kilitlemek için ilgili dosya seçildikten sonra fare ile sağ tıklanır ve açılan seçeneklerden "Özellikler" komutu seçilir. Açılan dosya özellikleri ekranındaki sekmelerden "Genel"  seçilerek "Öznitelikler" altında bulunan "Dosyayı Kilitle" aktif hale getirilir.
Tek kullanıcı bu dosyayı açtığında herhangi bir uyarı gelmez. Aynı dosya üzerinde o an başka bir kullanıcı işlem yapıyorsa aşağıdaki uyarı ekranı ile karşılacaksınız. Dosyayı sonradan açmak isteyen ikinci kullanıcı  dosyayı "Salt Okunur  (dosyayı açabilir fakat üzerinde hiçbir işlem yapamaz)" olarak açabilir.
Dosya kilitlerini istediğiniz sayıda dosyaya uygulayabilirsiniz. Bir dizin altındaki tüm alt dizinlere yukarıdaki gibi kilit özelliği uygulamak zaman alabilir. Bu durumda hangi dizin altındaki alt dizin ve dosyalara kilit uygulanmak isteniyor ise o dizin seçildikten sonra fare ile sağ tıklanır ve açılan seçeneklerden "Özellikler" komutu seçilir.
"Dosyayı Kilitle" özelliği seçildiğinde "Öznitelik Değişikliklerini Onayla" ekranı açılacaktır.
Açılan ekranda Kilit özelliği vermek istediğiniz seçeneklerden size uygun olan madde seçilir ve tamam düğmesine tıklanır.
Kullanıcılar dosyalar üzerinde işlem yaparken kilitli dosyalarla işelm yapılıp yapılmadığını ancak "Sistem Yöneticisi" görebilir.
Sistem Yöneticisi "Dosya Kilitleri Listesi"ne ulaşabilmek için "Perspektif" menüsünde bulunan "Sistem Yöneticisi İşlemleri" simgesine tıklar ve açılan seçeneklerden "Dosya Kilitleri Listesi" komutunu seçer.
Açılan "Dosya Kilitleri" liste ekranında Kilit özelliği verilmiş ve kullanımda olan dosyalar lsitelenmektedir.Hangi kullanıcının hangi dosya üzerinde işlem yaptığınıda bu ekrandan görebilirsiniz. "Dosya Kilitleri" ekranında bulunan menüden "Sil" simgesine tıklanırsa "Onay" ekranı açılacaktır.
"Onay" ekranında "Tamam" düğmesine tıklanırsa dosya üzerindeki kilit kaldırılmış olur.
Dosya kilitlerini silmenizin diğer bir yolu ise dosyanın özelliklerine girdiğinizde "Detaylar" sekmesinde bulunan "Dosya Kilitlerini Temizle" seçeneğidir. Bu düğmeye tıkladığınızda yukarıda bulunan "Onay" ekranı tekrar açılacaktır. Dosyanın kilidini kaldırmak isterseniz "Tamam", işlemi iptal etmek isterseniz de "İptal" düğmesine tıklayarak işlemi bitirebilirsiniz.

İlgili Konular

Üst Konular

Nasıl Yapılır?
Dosyalama Sistemi
 
©2009-Yasal Uyarı