RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Sık kullandığınız bir klasöredeki dosyaları daha çok kullandığınız kök klasördeki dizine kopyalayarak sürekli klasörler arasında geçiş yapmak zorunda kalmazsınız.

Kısayol oluşturmanın 2 farklı yöntemi vardır.

1-"Dosya Listesi" alanında iken kısayol oluşturulmak istenen dizinde iken boş bir alana  sağ tıklanarak "Yeni Kısyol Oluştur" komutu seçilir. Açılan "Yeni Kısyol Oluştur" ekranında kısyaolu oluşturmak istediğiniz dizini "Dosya" alanının sonunda bulunan  simgeye tıklayıp açılan "Dosya Seçimi" ekranından dizin yada  alt dizini belirtip üst tarafta bulunan menüden "Seç" simgesini tıkladığınızda kısayolunuzu başarılı şekilde oluşturursunuz.
Oluşturmuş olduğunuz kısayolun uzantısı " .glnk " olacaktır. Bu dosya üzerinde yapacağınız her işlem ana dosyayı da etkiler.
Oluşturulan kısayolun hangi dizinden ve hangi dosyadan oluşturulduğunu görmek isterseniz .glnk uzantılı kısayol dosyasına sağ tıklandığında açılan seçeneklerden "Gösterilen Dosyaya Git" komutunu seçerseniz dosyanın orjinaline ( bulunduğu kök klasör ve dizine) ulaşmış olursunuz.

2-Seçilen Dosyaya Kısayol Oluştur

Kısayol oluşturmak istediğiniz dosyaya sağ tıkladığınızda açılan seçeneklerden "Seçilen Dosyaya Kısayol Oluştur" komutunu seçerseniz bulunduğunuz dizine kısayolu oluşturmuş olursunuz.

Diğer yöntemden farkı ilkinde kısayolu kaydetmek istediğiniz yeri en başta belirlerken burada oluşturulan kısayolu
kopyala/ yapıştır komutları ile sonradan istediğiniz dizine taşıyabilirsiniz.

 

İlgili Konular

Üst Konular

Nasıl Yapılır?
Dosyalama Sistemi
 
©2009-Yasal Uyarı