RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


"Klasör Tarayıcısında" bulunan "Kullanıcı Kısayolları" kullanıcıların sık kullandıkları dizin yada alt dizinlere daha kolay ulaşmaları için oluşturulmuş alandır. Onlarca oluşturulmuş dizin ve alt dizinlerinizi arasında gezinmek istediğiniz dosyalara ulaşmak bazen zaman alabilir. Bu durumlarda kısayol oluşturmak işlerinizi daha rahat halletmenizi sağlayacaktır.
Kısayol oluşturlmak istenen "Başlangıç Dizinine" yada "Alt Dizinlere" sağ tıklanarak açılan seçeneklerden "Kısayollara Ekle" komutu seçilir.
Yandaki ekran görüntüsünde de göründüğü gibi seçili dizin "Kullanıcı Kısayollarına" başarı ile eklenmiştir.

Aynı Şekilde Tekmosan isimli dizini de kısayollara ekleyeceğiz.
Tekmosan dizinini de "Kullanıcı Kısayollarına" ekledik. Herhangi bir sebepten dolayı dizinimizi "Kullanıcı Kısayollarından" silmek istersek ;

Silinmek istenen dizine sağ tıklanarak "Kısayolu Sil" komutu seçilir. Bu işlemle dizinimizi sadece "Kullanıcı Kısayollarından" silmiş oluruz.

Ana dizinimiz Klasör tarayıcısında bulunduğu kök klasörde veri kaybetmeden saklanmaktadır.


Kullanıcı kısayolları her kök klasörde ayrı olarak bulunmaktadır.

Klasör tarayıcısında bulunan başlangıç dizinlerinin üst kısmında bulunan artı (+) simgeli dizinler sistem yöneticisi tarafından güvenliği ayarlanmış dizinlerdir.
Standart kullanıcılar güvenlik ayarı olan dizinleri normal dizin olarak göreceklerdir. Dizinler üzerindeki artı (+) simgesini göremeyecekledir.
Bu dizinleri kısayollarına ekleyebilirler fakat oluşturulan kısayolları silemezler.

İlgili Konular

Üst Konular

Nasıl Yapılır?
Dosyalama Sistemi
 
©2009-Yasal Uyarı