RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Kullanıcıların Orkestra'ya firma içerisinde hangi zaman dilimi içerisinde hangi ip adreslerine erişebilecekelerini ya da özel durumları varsa dışarıdan hangi mac adresi ile girebileceğinin ayarlanabildiği bölümdür.

"Kullanıcı Erişim Kurallarını" oluşturmak için "Genel Perspektif" perspektifinde açılan menülerden seçilir. Seçim işlemi yapıldığında açılan alt menülerdenna çift tıklandığında aşağıda görünen "Kullanıcı Erişim Kuralları" ekranı açılır.
Ekran açıldığında boş olarak gelecektir. düğmesine tıklandığında ise aşağıda görünen "Erişim Kuralları" ekranı açılacaktır.
"Yeni" düğmesine tıklayarak yeni erişim kuralları oluşturabilir yada daha önceden oluşturulan kurallar varsa "Değiştir" düğmesine tıklanarak değiştirilebilir.
"Yeni" düğmesine tıklandığında yukarıda görünen "Yeni Kayıt (Erişim Kuralı)" ekranı açılacaktır. Kod alanına oluşturmak istediğiniz erişim kuralının adı yazılır bu kuralla ilgili ekstra bir açıklama varsa "Açıklama" alanı kullanılabilir.

Erişim hakkı
oluşturacağınız kurala göre "Erişilebilir" yada "Erişilmez" olarak değiştirilebilir.

Zaman Aralığı
" 00:00 - 00:00 " olarak bırakılırsa sürekli açık kalacağı her daim erişilebileceği anlamına gelir. Bu iki alanı düğmesine tıklayarak istediğiniz saat dilimine ayarlayabilirsiniz.

İşe başlama saatiniz 09:00 işten çıkış saatiniz 18:00 ise ve kullanıcılarınızın bu saatler dışında Orkestraya erişmesini istemiyorsanız zaman aralığını buna göre ayarlayabilirsiniz.

"Erişim Kurallarınızı" kişilere göre oluşturabileceğiniz gibi Gruplara göre de oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı yada kullanıcı gruplarınızı bulundukları kutucukların sonunda bulunan düğmesine tıklayarak belirleyebilirsiniz.

IP Sınırlandırması kullanıcılarınızın tek IP adresindeki orkestrada işlem yapmasını yada Orkestra kurulu diğer IP adresli bilgisayarlara erişimini ayarlamanız içindir. 192.168.1.1 ve 192.168.1. 15 yazarsanız belirlediğiniz kullanıcı yada kullanıcı grupları 1 ve 15 numaralı IP aralığında Orkestra kurulu olan bilgisayarlara erişebilirler.

MAC Adresleri :MAC adresi ethernet network cihazlarına, tanınabilmeleri için, hexadecimal olarak verilen ve dünyada bir eşi daha olmayan seri numarasıdır. Bu numaralar, üretici firmalar tarafından fabrikada verilmektedir.

 

İlgili Konular

Üst Konular

Sistem Yönetimi
 
©2009-Yasal Uyarı