RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Şablon, açıldığında kendisinin bir kopyasını oluşturan bir belge türüdür. Varolan bir projeyi, yeni bir projede temel olarak yeniden kullanmak için, bunu şablon  olarak kaydedebilirsiniz.

Örneğin iş planı Word'de yazılmış genel bir belgedir. İş planının yapısını sıfırdan oluşturmak yerine önceden tanımlanmış bir düzeni şablon olarak kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken şablonu açıp belgenize özgü metni ve bilgileri doldurmaktır.

Orkestra'da dosya şablonları oluşturmak için "Dosya Listesi" alanında olmanız gerekmektedir. Word, exel, powerpoint yada başka programlarda oluşturmuş olduğunuz dosayayı orkestra içerisine yüklemeniz gerekmektedir.

Dosyanızı yükledikten sonra sıra bunu şablon dosya olarak kayıt etmek kalıyor. "Dosya Listesi" alanında dosyaya fare ile sağ tıkladığınızda "Dosya Şablonları" seçeneğinden " Şablon Listesine Ekle" komutunu seçmelisiniz.
Tekrar aynı işlemleri yaptığınızda seçtiğiniz dosya "Dosya Şablonlarıza" eklemiş olarak görünecektir.

Bu yöntemle istediğiniz kadar şablon dosya oluşturabilirsiniz. Listeden oluşturduğunuz şablonu çıkarmak isterseniz "Seçili Dosyaları Listeden Çıkar" komutunu seçmeniz gerelmektedir.

Şablon listenizden birden fazla dosyayı çıkarmak isterseniz "Listeden Şablon Çıkar" komutunu seçmelisiniz. Seçtiğinizde "Kayıtları Sil" ekranı gelecektir. Buradan silmek istediklerinizi tek tek seçebildiğiniz gibi isterseniz tümünü de seçerek listeden kaldırma işlemini tamamlayabilirsiniz.
Her kullanıcı kendisine ait "Dosya Şablonları" oluşturabilir. Başka kullanıcıların oluşturmuş oldukları şablon dosyalar sizin listenizde görünmez.

 

İlgili Konular

Üst Konular

Dosyalar
Dosyalama Sistemi
 
©2009-Yasal Uyarı