RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Genel perspektif perspektifinde bulunan E-posta hesapları / Faks Yönetimi / Günlük İşlemler / Adres Yönetimi  gibi alanların içinde bulunan tüm kartlardaki menülere " Onay Durumunu Değiştir " simgesi eklenerek "Onaylanmış" kayıtların standart kullanıcılar tarafından güncellenmesi engellenmiştir. Yetkilier tarafından onaylanmış kayıtlar diğer kullanıcılar tarafından listelenebilir fakat içeriğinde herhangi bir değişiklik yapılamaz. Değişiklik yapabilmesi için "Onay" yetkisi olması gerekmektedir.
İlgili alanlara Onay yetkisi vermek için Sistem Yönetimi / Onay yetkisi verilmek istenen Yetki paketi seçilir.
 
Yetki paketine çift tıklanarak içine girilir ve "Nesneler" sekmesinde bulunan nesnelerden hangisine kullanıcı onayı verilmek yada verilmemek isteniyorsa çift tıklanıp o nesnenin  de içine girilir.
 
Açılan nesne ekranında "Kayıt Yönetimi" altında 3 seçenek bulunmaktadır.

Kendi Kayıtlarını Onaylar: Bu kutu işaretlenirse kullanıcı kendi oluşturduğu tüm kayıtları onaylayabilir ve üzerinde değişiklik yapabilir.

Kendine ait olmayan kayıtları günceller: Bu kutu işaretlenirse kullanıcı başkaları tarafından oluşturulan kayıtları  güncelleyip değiştirebilir.

Tüm kayıtları onaylar: Bu kutu işaretlenirse kullanıcı hem kendi oluşturduğu hemde başkalarının oluşturduğu tüm kayıtları onaylama yetkisine sahip olmuş olur.
 
 
 

Genel Perspektif / Günlük İşlemler / Gelen evraklarda kayıtlı olan "2008 Yılı Satış Raporları" kaydı onaylansın. Onay işlemini gerçekleştirmek için üst menüde bulunan ve  siyah okla gösterilmiş "ONAY" simgesine tıklanır. Onun öncesinde dosyanın Kayıt durumununda belirlenmesi gerekir. Kayıt durumu altında 3 seçenek bulunmaktadır.

Kullanımda: Dosyanın/ ürünün / firmanın yada kişinin kullanımda olduğunu belirtir. Hem kayıt listesinde hemde seçim listesinde listelenebilir.

Kullanım dışı : Dosyanın/ ürünün / firmanın yada kişinin kullanımda olmadığını belirtir. Kayıt listesinde görünür fakat Seçim listesinde listelenmez. Dosya / ürün / firma yada kişinin kayıt durumu istenirse daha sonradan kullanımda olarak değiştirilebilir.

Bloke edilmiş:

 
simgesine tıklandığında açılan "Onay durumunu Değiştir" ekranında ilgili kayıta ait detaylar görünmektedir. Onayla butonuna basıldığında "Onay durumu" onaylanmış olarak değişecektir ve onay yetkisi olmayan kullanıcılar bu dosyayı sadece görüntüleyebilecek fakat güncelleyemeyecektir.

 

İlgili Konular

Üst Konular

Genel Kullanım
 
©2009-Yasal Uyarı