RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.



"Dosya Listesi" alanında özelliklerine bakmak istediğiniz dosyayı seçtikten sonra sağ tıklanır ve açılan seçeneklerden "Özellikler" komutu seçilir.

"Dosya Özelliklerinde" 5 sekme bulunmaktadır.
"Genel", Güvenlik", "Kategoriler", "Detaylar", "İlgililer"
"Sürüm" ve "Log" sekmeleri Sistem yöneticisine ait alandır. Standart kullanıcılarda görünmez.

GENEL SEKMESİ

İlk alanda  dosyanın adı görünmektedir. Dosya adı değiştirme yetkisi verilmemişse kullanıcılara o olan pasif olacaktır.

Tür: Belgenin hangi dosya türünde olduğunun gösterildiği alandır.
Konum:Dosyanın konumu, hangi dizinde olduğu gösterilir.
Kayıt Numarası : Dosyaya ait kayıt numarasıdır. Her dosyanın kayıt numarası farklıdır. Orkestra'da dosyalar arasında arama yaparken kayıt numarası da kullanabilir. Kayıt numarası Orkestra tarafından otomatik olarak verilir. Değiştirme yapılamaz.
Diskte Boyutu: Dosyanızın ne kadar alan kapladığını, boyutunu görebilirisniz.

Oluşturulma Zamanı: Dosyanın oluşturulma tarihine buradan ulaşabilirsiniz.
Oluşturan Kullanıcı  : Dosya hangi kullanıcı tarafından oluşturulduğunu görebilirsiniz.
Değiştirme Zamanı  : Dosya üzerinde en son ne zaman değişiklik yapıldığını tarih ve saat olarak görebilirsiniz.
Değiştiren Kullanıcı : Dosya üzerinde en son değişikliği yapan kullanıcıyı da burada görebilirsiniz.

ÖZNİTELİKLER alanı yetkisi olmayan kullanıcılarda pasif durumdadır. Sistem Yöneticisi dosyanın özniteliklerini dosyanın durumuna göre belirleyebilir.

Salt Okunur :

Adı Değiştirtelemez: Dosyanın adının değiştirilebilme özelliğinin seçilmesidir.

Dosyayı Kilitle: Dosyanın kilitleme özelliğinin olup olmadığının seçilmesidir.

Dosya ile ilgili herhangi bir not yazılmak istenirse "Açıklama" alanı kullanılabilir. Bu alan yine her kullanıcıda aktif olmayabilir.

GÜVENLİK SEKMESİ


Kullanıcı ya da gruplara (normal yetkileri dışında) bir dosya üzerinde güvenlik yetkileri uygulayabilirsiniz. Belirlediğiniz kullanıcı yada kullanıcı gruplarında olan kişilerin seçili dosyayı listelemesini, okumasını, adını değiştirmesini vs. istemeyebilirsiniz.
Bu durumda düğmesine tıklayarak belirli kişilere güvenlik sınırlaması getirebilir ya da düğmesine tıklayarak belirli bir grubun bu dosya üzerindeki yetkilerini sınırlandırabilirsiniz. Eklediğiniz kullanıcı yada kullanıcı gruplarını da düğmesine tıklayarak listeden çıkarabilirsiniz.
Bazı kullanıcı yada kullanıcı gruplarına değilde tüm kullanıcılarınızın belirlediğiniz dosya üzerinde bazı sınırlandırmaları olsun isterseniz "Tüm Kullanıcılar" seçilmelidir.
KATEGORİLER SEKMESİ



İşlem Kategorisi ....

Sistem yöneticisi tarafından kullanıcılara  yetkisi verilmemişse yukarıdaki ekranda görünen İşlem ve Dosya kategorilerindeki  "Listeden Ekle" ve "Ağaçtan Ekle" düğmeleri görünmeyecektir.


"İşlem Kategorilerindeki" düğmesine tıklandığında açılan İşlem Kategorileri ekranından daha önce eklenmişler var ise dosyanızı o kategori içerisinde dahil edebilir yada daha önce hiç işlem kategorisi eklenmemiş ise ekranın üst kısmında bulunan "Yeni" simgesine tıklayarak yeni işlem kategorileri oluşturulabilir.

"İşlem Kategorilerindeki" düğmesine tıklandığında açılan İşlem Kategorileri ekranından yeni kategoriler ve bunlara bağlı alt kategoriler oluşturabilir, güncellemeler yapabilir ya da oluşturulmuş kategorileri silebilirsiniz.
Sağ taraftaki "İşlemler" Sütununda bulunan seçeneklerden kategorilerinizi düzenleyebilirsiniz. Yeni "İşlem Kategorisi" oluşturmak için "Yeni kategori oluştur" seçilir ve açılan "Yeni Kayıt/İşlem Kategorisi" ekranından oluşturulmak istenen kategorinin adı ve açıklaması yazıldıktan sonra kayıt edilir.
Aşağıdaki ekran görüntüsünde "aysel tasarım" kategorisine ait yeni bir alt kategori ( Afiş & Bilbord ) oluşturulacaktır. Önce alt kategori oluşturulmak istenen üst kategori ( aysel tasarım ) seçilir ve açılan "Yeni Kayıt - İşlem Kategorisi" ekranından oluşturulmak istenen kategorinin kodu ve açıklaması yazılarak kayıt edilir.
Aşağıdaki ekran görüntüsünde göründüğü gibi "aysel tasarım" kategorisi altına "Afiş&Bilbord" alt dizini başarı ile eklenmiştir.
Oluşturulan kategorileri güncellemek için "Seçili kaydı güncelle" , kategori silmek için "Sil" seçilir. Üst tarafta bulunan "Aranacak Metin" yazan alandan  kategorileriniz içerisinde arama yapabilirsiniz.
DOSYA KATEGORİLERİ
Dosya kategorilerinde de işlemler yukarıdaki "İşlem Kategorilerindeki" gibi yapılmaktadır.
Belgelerinizin işlem kategorilerini seçtikten sonra bir de hangi dosyalar içerisinde saklanmasını istediğinizi seçebilirsiniz.
DETAYLAR SEKMESİ

Dosyalarınıza aramalar sırasında daha rahat ulaşabilmek için bazı bilgilerin tanımlanması gerekebilir.

Başlık

Konu  : Belgenizin içeriğinin kısa açıklamasıdır.Anlaşılabilir olması önemlidir.
Yazar :
Anahtar Sözcükler: Aramalarda size yardımcı olması için belgenizde geçen önemli kelimelerin listeleneceği alandır.
İşlem Tarihi         : Belgede hangi tarihte işlem yapıldığının belirtileceği alandır.

İlgili Dosyalar

Belgenizle ilgili ek dosyalar varsa "Listeden Ekle" düğmesine basarak "Dosyalama Sistemine" ulaşabilir ve dosya ekleme işleminini tamamlayabilirsiniz.

Eklenen dosyayı açmak için;

1- Dosya adının üzerine çift tıklanır.
2- "Dosya Aç" düğmesine tıklanır.

İLGİLİLER SEKMESİ
Dosyalarınızın hangi firmadan ve hangi ilgili kişiden geldiğini belitmek için kullanılır. "Listeden Ekle" düğmesine tıklanarak Orkestra içerisinde kayıtlarını yapmış olduğunuz firma ve kişileri ilgili kişi olarak seçebilirsiniz.
GENEL SEKMESİ
Bu alana Sistem Yöneticisi erişebilir.
LOG SEKMESİ
Bu alana Sistem Yöneticisi erişebilir.

İlgili Konular

Üst Konular

Dosyalar
Dosyalama Sistemi
 
©2009-Yasal Uyarı