RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


"Etiket Tasarımları" menüsüne ulaşabilmek için " Genel Perspektif / İts Modülü / Tanımlar " yolu izlenmelidir.

Yeni etiket tasarımı oluşturmak için "Etiket Tasarımları" butonuna çift tıklanır ve açılan kayıt listesi ekranında bulunan menüden "Yeni" simgesine tıklanır.

Etiket tasarımında metin, şekil, karekod barkod, barkod, resim kullanabilir ve bunları düzenleyebilirsiniz.


Yeni etiket tasarımı sayfası açtığınızda yukarıdaki ekran görüntüsünde bulunan kenarları köşeli bir etiket şablonu görünecektir. Etiketin çerçevesini değiştirmek için solda bulunan "Nesne Özellikleri" sütunundan "Çerçeve" yazılı satırın yanında bulunan Yuvarlak yazısnın üstünde tıklandığında çerçevenin kenarlığını tanımlanmış değerlerle değiştirebilirsiniz.

Etiketin genişik ve yüksekliğini "Yerleşim" başlığı altında bulunan "Genişlik" ve "Yükseklik" alanlarına değerler vererek ayarlayabileceğiniz gibi "Nesne Özellikleri" yanında bulunan ikinci simgeye tıklayarak da sizin için tanımlanmış uygun değerlerden birini seçerek etiketinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz.
  Sol sütünda yer alan bilgiler etiketin boyutlarını sağ taraftakilerde o ölçü ile A4 ( 21cm , 29,7cm ) sayfasına kaç adet etiket sığacağını gösterir.
Etiket tasarımına metin eklemek için sol sütunda kırmızı ileişaretlenmiş metin yazısına tıklanır ve etiketin üstüne gelinerek metnin yazılacağı alan fare ile işaretlenir ve bir metin kutusu oluşturulur. Metin kutusunun ölçüleri küçültülmek yada büyütülmek istenirse kenarlarında bulunan noktalardan çekiştirilerek yeniden boyutlandırılabilir.

Metin kutusuna metin yazmak için "Nesne Özellikleri"nde bulunan "Metin" satırının yanındaki satıra metin yazılır. Oraya yazılan metin Otomatik olarak etiket üzerine aktarılır. Metnin rengini, yazı tipi ve büyüklüğünü, Etiket içindeki yerleşimini Görünüm başlığı altından ayarlayabilirsiniz.

"Veri Bağlantısı" altında bulunan  veri bağlantısı eklemiş olduğunuz metin, karekodbarkod ve bardod için geçerlidir.
Veri bağlantısı ekleyeceğiniz metin, karekodbarkod veya bardodu seçtikten sonra Veri Bağlantısı seçeneğine tıklanır yanında oluşan simgesine tıklanarak bağlantı oluşturulmaya başlanır.
Açılan "Veri Bağlantısı Oluştur" ekranından "Alan Bağıntısı" seçilir ve ileri butonuna basılarak işleme devam edilir. Yukarıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi hangi veri bağlantısı eklenmek istenirse ( Ürünün kodu.açıklaması,tipi, tip kodu v.b. )  seçim yapılarak "Son" butonuna tıklanır. İlgili ilaç tanımında bu yapılan etiket tasarımı seçilirse metin alanı yerine etiket basılırken burada seçilen veri bağlantısı görüntülenecektir.
Etiket tasarımına Karekod eklemek için KardekodBarkod seçilir ve etiket üzerinde ne reye yerleştirilmek isteniyorsa fare ile yeri belirlenerek karekod eklenir. Karekodun boyutu istenilen ölçülerde ayarlanabilir. Ölç,lerini değiştirmek için  soldaki "Nesne Özellikleri" altında bulunan "Boyut tercihinden" hazır tanımlanmış ölçüler seçilebilir. Kardekodun kare genişlikleri de yine "Kare Genişliği" alanından elle değiştirilerek düzenlenebilir ve karekodbarkoda veri bağlantısı eklenebilir.
Etiket tasarımına Önceden kullanılan EAN-13 barkod yada EAN-8, POSTNET, ROYAL MAİL, UPC-A, CODE39 gibi barkod tipleri ekleyebilir, bar yüksekliğini, bar genişliğini,  barkodun genişliğini, yüksekliğini, yazı tipini v.b. ayarlayabilir ve veri bağlantısı ekleyeblirsiniz. Oluşturmuş olduğunuz "Etiket Tasarımını", "Sayfa Tasarımı" sekmesinden görebilirsiniz.

Yapılan Etiket Tasarımı "Sayfa Tasarımı" sekmesinde görüntülenmektedir. Baskıyı alacağınız sayfanın boyutunuyanda gösterilen şimgeye tıklayarak tanımlanmış sayfa boyutlarından seçebilirsiniz. Sayfaya etiketleri kaç kolon ve satır halinde yerleştireceğinizi sol sütunda bulunan "Etiket Yerleşim" menüsü altındaki Kolon ve satır sayısı alanlarından ayarlayabilirsiniz. Etiketler arasındaki dikey ve yatay boşlukları kırmızı ve mavi okla belirtilen alanlardan ayarlayabilirsiniz.
Etiketin sayfa kenarlarına ait boşluklarını ise  "Kenar Boşlukları" başlığı altında bulunan değerlerden ayarlanabilir. Sayfa yönünü yatay olarak yerleştirmek isterseniz "Sayfa Düzeni" başlığı altında bulunan yatay sayfa seçeneğini işaretleyerek düzenleyebilirsiniz.

İlgili Konular

Üst Konular

Etiket Tasarımları
Tanımlar
İTS
 
©2009-Yasal Uyarı