RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Her kullanıcının her dizine ulaşmasını istemeyebilirsiniz yada kullanıcıların bazılarının dizini görmesini ama üzerinde bazı işlemleri yapmasını istemiyor olabilirsiniz. Bu durumlarda dizinlere güvenlik ayarı koyarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.


Güvenlik ayarı eklemek istediğiniz dizine sağ tıkladığınızda açılan seçeneklerden Özellikler seçilir. Dizine ister "Klasör Tarayıcısında" iken istersenizde "Dosya Listesi" alanında iken sağ tıklayıp özellikler komutunu seçebilrsiniz.
Aşağıdaki ekran görüntüsünde "Aysel" dizinine ait "Aysel Özellikleri" ekranı açılmıştır. Güvenlik sekmesi seçildiğinde "Grup ve Kullanıcılar" alanı bulunmaktadır. Dizin içerisinde belirli kullanıcı yada kullanıcı gruplarının bazı işlemlerde sınırlandırılmasını istiyorsanız düğmesine basarak kullanıcıları tek tek seçebilir yada  düğmesine basarak belirli bir grubu seçebilirsiniz.

Seçilen kullanıcı yada kullanıcı grubunun yetkilerini alt kısımda bulunan kullanıcı yetikleri alanından seçebilirsiniz.
Güvenlik ayarı oluşturulan dizinlerin üst kısmında artı(+) işareti oluşacaktır. Dizinlerin üstündeki artı(+) simgesini sistem yöneticisi görebilir.

Standart kullanıcılar güvenlik ayarı olan dizinleri nornal olarak göreceklerdir.

İlgili Konular

Üst Konular

Dizinler
Dosyalama Sistemi
 
©2009-Yasal Uyarı