RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


"Dosya Listesi" alanında ya da "Klasör tarayıcısında" iken ilgili dizinin üzerine farenin sağ tuşu ile tıklanıp açılan seçeneklerden "Özellikler" komutu seçilir.

Açılan "özellikler" ekranında 6 sekme bulunmaktadır.

1-Genel  2-Güvenlik 3-Kategoriler 4-Detaylar 5-İlgililer 6-Erişim

GENEL SEKMESİ
İlk alanda  dosyanın adı görünmektedir. Dosya adı değiştirme yetkisi verilmemişse kullanıcılara o olan pasif olacaktır.

Tür: Belgenin hangi dosya türünde olduğunun gösterildiği alandır.
Konum:Dosyanın konumu hangi dizinde olduğu gösterilir.
Kayıt Numarası : Dosyaya ait kayıt numarasıdır. Her dosyanın kayıt numarası farklıdır. Orkestra'da dosyalar arasında arama yaparken kayıt numarası da kullanabilir.Kayıt numarası Orkestra tarafından otomatik olarak verilir. Değiştirilme yapılamaz.
Diskte Boyutu: Dosyanızın boyutunun görebilirsiniz.

Oluşturulma Zamanı: Dosyanın oluşturulma tarihine buradan ulaşabilirsiniz.
Oluşturan Kullanıcı  : Dosya hangi kullanıcı tarafından oluşturulduğunu görebilirsiniz.


ÖZNİTELİKLER alanı yetkisi olmayan kullanıcılarda pasif durumdadır. Sistem Yöneticisi dosyanın özniteliklerini dosyanın durumuna göre belirleyebilir.

Salt Okunur :

Adı Değiştirtelemez: Dosyanın adının değiştirilebilme özelliğinin seçilmesidir.

Dosyayı Kilitle: Dosyanın kilitleme özelliğinin olup olmadığının seçilmesidir.

Sürüme Otomatik Ekle: Dizinlerinizin sürümlü takibini yapmak için onaylanması gerekmelidir.

Dosya ile ilgili herhangi bir not yazılmak istenirse "Açıklama" alanı kullanılabilir. Bu alan yine her kullanıcıda aktif olmayabilir.

GÜVENLİK  SEKMESİ
Kullanıcı ya da gruplara ( normal yetkileri dışında) bir dosya üzerinde güvenlik yetkileri uygulayabilirsiniz. Belirlediğiniz kullanıcı yada kullanıcı gruplarında olan kişilerin seçili dosyayı listelemesini, okumasını, adını değiştirmesini vs. istemeyebilirsiniz.
Bu durumda düğmesine tıklayarak belirli kişilere güvenlik sınırlaması getirebilir ya da düğmesine tıklayarak belirli bir grubun bu dosya üzerindeki yetkilerini sınırlandırabilirisniz. Eklediğiniz kullanıcı yada kullanıcı gruplarını da düğmesine tıklayarak listeden çıkarabilirsiniz.
Bazı kullanıcı yada kullanıcı gruplarına değilde tüm kullancılarınızın belirlediğiniz dosya üzerinde bazı sınırlandırmaları olsun isterseniz "Tüm Kullanıcılar" seçilmelidir.
KATEGORİLER SEKMESİ
Sistem yöneticisi tarafından kullanıcılara  yetkisi verilmemişsse yukarıdaki ekranda görünen İşlem ve Dosya kategorilerindeki  "Listeden Ekle" ve "Ağaçtan Ekle" düğmeleri görünmeyecektir.


"İşlem Kategorilerindeki" düğmesine tıklandığında açılan İşlem Kategorileri ekranından daha önce eklenmişler var ise dosyanızı o kategori içerisinde dahil edebilir yada daha önce hiç işlem kategorisi eklenmemiş ise ekranın üst kısmında bulunan "Yeni" simgesine tıklayarak yeni işlem kategorileri oluşturulabilir.

"İşlem Kategorilerindeki" düğmesine tıklandığında açılan İşlem Kategorileri ekranından yeni kategoriler ve bunlara bağlı alt kategoriler oluşturabilir, güncellemeler yapabilir yada oluşturulmuş kategorileri silebilirsiniz.


DETAYLAR SEKMESİ

Dosyalarınıza aramalar sırasında daha rahat ualaşabilmek için bazı bilgilerin tanımlanması gerekebilir.

Başlık

Konu  :Belgenizin içeriğinin kısa açıklamasıdır.Anlaşılabilir olması önemlidir.
Yazar :
Anahtar Sözcükler : Aramalarda size yardımcı olması için belgenizde geçen önemli kelimelerin listeleneceği alandır.
İşlem Tarihi         :Belgede hangi tarihte işlem yapıldığının belirtileceği alandır.

Dizin İstatistiklerini Göster

İLGİLİLER SEKMESİ
Dosyalarınızın hangi firmadan ve hangi ilgili kişiden geldiğini belitmek için kullanılır."Listeden Ekle" düğmesine tıklanarak Orkestra içerisinde kayıtlarını yapmış olduğunuz firma ve kişileri ilgili kişi olarak seçebilirsiniz.
ERİŞİM SEKMESİ
Kullanıcıların Orkestraya firma içerisinde hangi zaman dilimi içerisinde hangi ip adreslerine erişebileceklerini ya da özel durumları varsa dışarıdan hangi mac adresi ile girebileceğinin ayarlanabildiği bölümdür.

Detaylı bilgi için tıklayınız

İlgili Konular

Üst Konular

Dizinler
Dosyalama Sistemi
 
©2009-Yasal Uyarı