RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Yeni vergi dairesi tanımlamak için;

Genel Perspektif / Adres Yönetimi / Firmalar Genel Sekmesi yada İlgili Kişiler İletişim Sekmesi / Vergi Bilgileri alanı yolu izlenmelidir.
 Vergi Bilgileri altında bulunan "Vergi Dairesi" alanı sonundaki simgeye tıklanarak "Vergi Daireleri Listeleme Ekranına" ulaşılır. Vergi daireleri listeleme ekranındaki menüden "Yeni" simgesine tıklanarak "Yeni Kayıt" oluşturulmaya başlanabilir.
 Yeni kayıt vergi dairesi ekranında tanımlanacak olan vergi dairesine ait kod alanı doldurulmak zorundadır. Vergi dairesine yada oluşturulan kodu açıklayan bir kaç kelimelik açıklama ise "Açıklama" alanına yazılabilir. Tanımlanan "Vergi Dairesinin " bulunduğu il de listeden seçilebilir.
Firma yada ilgili kişiler "Vergi Dairesi" alanında vergi dairesi seçmenin iki yolu vardır. Birincisi "Vergi Dairesi" sonunda bulunan simgesine tıklayıp her defasında listeleme ekranından ilgili vergi dairesini seçmek. Bu biraz daha uzun süren işlemdir.
İkincisi ise "Vergi Dairesi" alanına elle vergi dairesinin adını yazmaya başlamak. Vergi dairesinin adının ilk harfi yazılamaya başlandığından itibaren kullanıcılara yardımcı bir ekran açılarak ilgili kaydın seçilmesi için kolaylık sağlanır. ( Yardımcı ekranın açılması için gireceğiniz vergi dairesinin daha önceden sisteme kayıt edilmiş olması  gerelmektedir.)

İlgili Konular

Üst Konular

Firmalar
Adres Yönetimi
 
©2009-Yasal Uyarı