RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


IMS,Türkiye İlaç Pazarı'ndaki ilaç ruhsatlı ürünlerin ecza depolarından serbest eczanelere yapılan satışlarının, aylık ve net olarak ölçülmesini sağlayan bir bilgi kaynağıdır.

IMS Kodu ise bu firmanın bölgelere göre eczanelere vermiş olduğu bir koddur. Bu kod  veri rapor bilgilerinin alınmasına yardımcı olacaktır.

IMS Kodu eklemek için ;

1-Genel Perspektif / Biem / Tanımlar / IMS Kodları yolu izlenmelidir. IMS Kodlarına çift tıklanarak listeleme ekranı açılabilir. Listeleme ekranında bulunan menüden "Yeni" simgesine tıklanarak yeni kod kaydı oluşturulmaya başlanır. Açılan ekrandan  kod ve açıklama alanları doldurularak kayıt işlemi tamamlanır. Yeni IMS Kod tanımı yapılacağı zaman bu yönetemde anlatılan yolun izlenmesi önerilir.

2-Genel Perspektif / Biem / Eczaneler / Yeni yada daha Önceden Oluşturulmuş Eczane Kaydı / Eczane Bilgileri Sekmesi / IMS Kodu yolu izlenmelidir.

 
Eczane kayıt kartının "Eczane Bilgileri" sekmesinde bulunan "IMS Kodu" doldurulması zorunlu bir alan değildir. IMS Kodu kaydı eklemek için kod alanı yanında bulunan simgesine tıklanır.
 
 Açılan "IMS Kodları" kartına "Yeni Kayıt" eklemek için menüde bulunan "Yeni" simgesine tıklanır ve "Yeni Kayıt IMS Kodu" ekranında kod alanına "IMS Kodu" doğru  olarak yazılıp diğer alanlar da doldurulduktan sonra kayıt edilerek işlem bitirilir.
Kayıt Durumu "Kullanımdışı" yada "Bloke Edilmiş" olarak değiştirilmişse kayıt durumu değiştirilmiş kayıtlar bu yöntemle açılan "Listeleme Ekranında" görünmezler. Filtrelenmiş sadece "Kullanımda" olan kayıtları listeleyebilirsiniz. Tüm kayıtları görmek için 1. yöntemle açağınız listeleme ekranını kullanmalısınız.

İlgili Konular

Üst Konular

Eczaneler
Tıbbı Satış Otomasyonu
 
©2009-Yasal Uyarı