RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Ecza depolarının bulunduğu ilin, depo türünün, depo satış türünün, ödeme günlerinin, genel iletişim bilgilerinin, ilgili kişi ve rollerinin, kurumsal logolarının, bağlı oldukları kategorilerin ve gönderilerinin kayıtlarının tutulduğu alandır.

Ecza depolarına ulaşmak için;

Yardım menüsü/ perspektif aç / genel perspektif / biem / ezca depoları yolu izlenmelidir.

Yeni bir ezca deposu kaydı girmek için medüeki ezca depoları simgesine çift tıklanır ve açılan kayıt listesi alanındaki menüden " Yeni kayıt oluştur " simgesi tıklanarak yeni kayıt ekranı açılır.

Açılan "Yeni kayıt (Ecza Deposu)" ekranında doldurulması zorunlu 2 alan vardır. Kod ve Bulunduğu şehir. Ecza deposunun bulunduğu şehri iki farklı sekilde seçebilirsiniz.

1-Bulunduğu şehir alanına şehrin adını elle yazarak. Şehrin adınının ilk harfinin yazılmasından itibaren kullanıcılara yardımcı bir ekran açılcaktır. Bu sayede şehrin adının yanlış yazılmasına yada hepsinin yazılmasına gerek yoktur.

2-Bulunduğu şehir alanının sonundaki simgeye tıklandığında "İller" tanımı açılacaktır. Açılan listeden eczanenin kayıtlı olduğu şehir seçilir.
Yeni IMS Kodu tanımlamak için kodun sonunda bulunan simgeye tıklanır ve açılan IMS Kodları ekranında bulunan "Yeni" simgesine tıklanarak kod ve açıklama alanları doldurulur ve IMS kodu tanımlanımış olur.

Depo Türü nesnesi altında 3 seçenek bulunmaktadır.
a) İhale deposu :
b) Parekende Satış Deposu:
c) İhale + Parekende :

Depo Satış Türü nesnesi altında da 3 seçenek bulunmaktadır.
a) Beşeri İlaç :
b) İthal İlaç :
c) Beşeri + İhtal :

Ödeme Günleri ise firmanın genel ödeme yaptığı günlerin seçildiği alandır.

Ecza depo kaydında bulunan 2. sekme ise "Genel". Bu alanda ecza deposuna ait genel iletişim bilgileri yer almaktadır.
Ecza deposuna ait iş telefonları / faks numaraları, adres bilgileri , e- posta ve web adres bilgilerinin hepsini buraya kayıt edebilirsiniz.
Ecza depo kaydında "İlgili Kişiler" sekmesinde ecza deposunda görevli kişileri ve kişilere ait rolleri tanımlayabilirsiniz. İlgili kişileri seçmek için simgesine tıklanır ve açılan "İlgili kişiler" ekranından ecza deposu ile ilgili kişi yada kişiler seçilerek eklenir. Rol tanımları ise her kişiye ayrı olarak elle girilir.
Ecza depolarının GLN Numaralarını ve kurulsal logolarını saklayabileceğiniz alandır. Firmanın kurumsal logosunu yüklemek için " Resim seçili değil" simgesinin üstüne tıklanır ve kurumun logosu bilgisayarınızda hangi klasörde kayıtlı ise seçilir ve yüklenir.
Ezca deposı ile ilgili girilmesi gereken ek bilgiler varsa notlar alanı kullanılabilir. Bu alana tablo ve resim ekleyebilir, yazdığınız metinler içerisinde kelime araması yapabilir, metinlerinizi biçimlendirebilrsiniz.

 

Kategoriler kişi, firma ya da dosyalarınız arasında arama yada filtreleme yaparken kullancılara yardımcı olacak önemli alanlardan birisidir .Kategorilerinizi yada butonlarına tıklayarak seçebilir yada yeni kayıtlar oluşturabilirsiniz.

İşlem kategorileri hakkında daha detaylı bilgi için buraya, Sektör kategorileri hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayınız.

Ecza deposunun gönderdiği mektup, kısa mesaj,  e-posta v.b. gönderilerin kaydının tutulduğu alandır. Gönderilerin tipi, gönderi tarihi, gönderi durumu (gönderildi, kuyrukta, taslak v.b.), gönderinin açıklaması ve dağıtım tarihi gibi bilgiler "Gönderiler" sekemsinde yer almaktadır.

Üst menüde yer alan "ONAY " simgesine tıklayarak kayıtları onaylayabilirsiniz. Onaylanmış bir kayıt onay yetkisi olmayan diğer kullanıcılar tarafından güncellenemez.
Onay simgesine tıklandığında "Onay durumunu değiştir" ekranı açılacaktır. "Onayı kaldır butonunua tıklandığında "Onaylı" kayıt "Onaysız" durumu, "Onaysız" kayır ise "Onaylı" duruma getirilerek kayır içeriği güncellenebilir ve güncellenemez durumuna getirilebilir.
Bu ekrandan Kaydın kayıt durumu, onay durumu, onay zamanı, onaylayan kullanıcı v.b bilgilere ulaşılabilir. Aynı bilgilere ulaşmanın dier bir yolu ise Kayıt listesi alanında iken ilgili kayıta sağ tıklanıp "Kayıt güncelleme detayları" komutunun seçilmesidir.
Kayıt durumu yanında bulunan simgesi o kaydın onaylanmamış olduğunu , simgesi iseo kaydın onaylanmış olduğunu gösterir.

İlgili Konular

Üst Konular

Ecza Depoları
Tıbbı Satış Otomasyonu
 
©2009-Yasal Uyarı