RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Yeni Doktor İhtisası Tanımlamak için 2 yöntem vardır;

1-Genel Perspektif / Biem / Tanımlar / Doktor İhtisasları

Doktor ihtisaslarına çift tıklandığında açılan listeleme ekranının üst bölümünde bulunan menüden "Yeni" simgesine tıklanır. Açılan "Yeni Kayıt Doktor İhtisası" ekranında oluşturulacak olan ihtisasın kodu ve açıklaması yazılarak kayıt işlemi tamamlanır. Doktor ihtisası tanımlarken bu yöntemin uygulanması önerilir.
2- Genel Perspektif / Biem / Doktorlar / Yeni doktor Kaydı ya da ilgili Doktor Kaydı / Doktor Bilgileri Sekmesi / İhtisası yolu izlenmelidir. Bu yöntem ise doktor kaydı yaparken ihtisasını seçmek için kullanılmalıdır.
"Yeni  Kayıt (Doktor)" ekranındaki "Doktor Bilgileri" sekmesinde "İhtisası" yanında bulunan simgesi o alanın doldurulmasının zorunlu olduğunu gösterir. simgeli alanlar boş bırakılır yada eksik doldurulusa kayıt işlemi tamamlanamaz.
İlgili doktora ihtisasını eklemek için yanında bulunan simgesine tıklanır.
Açılan "Doktor İhtisasları" listeleme ekranında daha önceden tanımlanmış kayıtlar varsa listelenir. Eğer listeleme ekranı boşsa ve yeni kayıt oluşturulmak isteniyorsa menüde bulunan "Yeni Kayıt Oluştur" simgesine tıklanır.
"Yeni Kayıt (Doktor İhtisası)" ekranında doktorların ihtisaslarını yaptığı alanların kod (doldurulması zorunludur) ve açıklaması yazılmalıdır.
Başka kayıt eklenmeyecekse menüdeki "Kaydet" simgesine tıklanır ve ekran kapatılır. Arka arkaya bir çok kayıt eklenecekse her defasında ekranı kapatıp yeni kayıt penceresi açmaya gerek yoktur. Bunun için menüde yeşil okla gösterilen  "Kaydet ve Yeni Kayıt Oluştur" simgesine tıklanması yeterli olacaktır. Her kayıt yapıldıktan sonra bu simgeye tıklanırsa ekran kapatılmadan tek seferde bir çok kayıt oluşturulabilir.
Yeni bir doktor kaydında ihtisas alanı kayıt edilmişler arasından seçilecekse her defasında simgesine tıklanarak listeleme ekranına gidilmesine gerek yoktur. İhtisası alanına doktorun ihtisasın baş harfi yazıldığı andan itibaren yardımcı bir ekran açılacaktır. Bu ekrandan doktor ihtisasını olayca seçebilirsiniz.
"Yeni Doktor Kaydı Nasıl Oluşturulur" hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

İlgili Konular

Üst Konular

Doktor Kayıtları
Tıbbı Satış Otomasyonu
 
©2009-Yasal Uyarı