RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


İlaç firmaları, eczaneler, hastaneler, Medikal sektöründe çalışan kişilerin doktor tanımı yapabilecekleri alandır.

Buraya ulaşabilmek için Genel Perspektif  -  Biem  -  Doktorlar yolu izlenmelidir.


Doktorlar simgesine tıkladığında açılan doktorlar listeleme ekranında yeni doktor kaydı oluşturmak için menüde bulunan  simgesine tıklanmalıdır.

Açılan "Yeni Kayıt (Doktor)" ekranında 6 sekme bulunmaktadır. Bunlar;

Doktor Bilgileri: Doktor hakkında genel bilgi ( ünvanı, çalıştığı hastane, kliniği, ihtisası v.b. )  içeren ekrandır.

İletişim :  Doktora ulaşılabilecek adres bilgilerini içerir. ( İş/ ev tel, iş/ev faks, e-posta, web adresi, hastane adresi v.b. )

Detaylar: Doktor hakkındaki kişisel bilgilerin doldurulacağı alandır. ( Anne/ baba adı, kimlik no, ünvan, görev, uzmanlık, fotoğraf v.b. )

Notlar: Doktor hakkkında yazılması gereken notların yazılabileceği serbest metin alanıdır.

Kategoriler: Yapılan kayıtların ( doktor, hastane, eczane v.b. ) kategorilere ayrılacağı alandır. (Filtreleme ve aramalarda  yardımcı olur )

Kontrol: Doktor bilgilerinin doğruluğunu kontrol edilip edilmediğinin belirlendiği alandır.
DOKTOR BİLGİLERİ

Yeni Kayıt ( Doktor ) ekranının "Doktor Bilgileri" sekmesinde bazı alanların yanında bulunan simgesi o alandaki bilginin doldurulma zorunluluğu olduğunu gösterir. Bu alanlardan herhangi biri boş bırakılırsa kayıt işlemi gerçekleştirilemez.

Doktorun adı, soyadı ve bulunduğu şehir yazıldıktan sonra menüde bulunan "Benzer Kayıtları Göster" simgesine tıklandığında aynı kayıtta başka kayıt olup olmadığını gösterir.

Benzer kayıt bulma hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.


Ünvanı, hastane, klinik ve ihtisası alanları doldurulmak zorundadır. Bu alanların tanımını yapmak için ilgili alanların sonunda bulunan simgesine tıklanmalıdır.
Ünvanı alanının sonundaki simgesine tıklandığında açılan "Doktor Ünvanları" ekranında yeni tanım oluşturmak için simgesine tıklanmalıdır.

Açılan "Yeni Kayıt (Doktor Ünvanları) " ekranında Doktor ünvanının kod ve açıklama alanları bulunmaktadır.

Bu ekranda bulunan "  Kaydet ve Güncellemeye Devam et " simgesine tıklandığında üzerinde çalışılan kayıt kaydedilir  ve onu güncellemeye devam eder.

"Kaydet ve Yeni Kayıt Oluştur" simgesine tıklandığında oluşturulan kayıt kaydedilir ve yeni bir kayıt oluşturma ekranı açılır.

Hastane ve Klinik tanımlamaları da aynı şekilde alanın sonunda bulunan simgesine  tıklandığında açılan ekranda  bulunan menüdeki "Yeni" simgesine tıklanarak yapılabilir. Ama hastane ve kliniklerin tanımları "Hastane" menüsü kullanılarak yapılması önerilir.

Görevi alanına yeni kayıt eklenmek istenirse ünvanı alanında yapılan işlemler tekrar edilir ve yeni kayıtlar oluşturulabilir.

Potansiyeller

Genel Reçete Potansiyeli:
Ürün Reçete Potansiyeli:

Detaylar

Diploma no: İlgili doktorun diploma numarasının yazılacağı alandır.. Doldurulması zorunlu değildir.
İlgi alanları : İlgili doktorun ilgi alanları belirtilebilir.

İLETİŞİM

Doktora ulaşılabilecek her türlü iletişim bilgilerinin yer aldığı sekmedir. Doktorun iş/ev telefon ve faks numaralarının, cep numaralarının, e-posta, web, hastane, klinik adreslerinin tutulabileceği adres defteridir.


Adres bilgilerini ilgili alanlara direkt olarak yazılamaz. Hangi alana adres bilgisi girilecek ise o alanın yanında bulunan butona  ( İş adresi, ev adresi, ofis adresi ev diğer adres ) tıklanır ve Açılan adres ekranından il / ilçe / bölge köy/ mahalle alanlarını listeden seçebilir Cadde ve sokak alanını elle kendiniz doldurabilirsiniz.



Detaylar sekmesinde  doktorun kişisel biliglerini ( ünvanı, görevi, uzmanlık, bölüm ) elinizle girebilirsiniz. Daha önceden aynı tanım başkası tarafındna girilmiş ise size yardımcı bir ekran açılacaktır. Bu sayede aynı ünvan, görev v.b. tanımları girerken yazım hataları ortadan kalkar ve kullanıcıya kolaylık sağlar.


Kişilerin doğum günlerini tanımlamak istediğinizde tarih ekranı açılacaktır. Kırmızı ile belirtilen yere tıklandığında tarih şu an bulunduğunuz yıldan daha ileriki yıllara doğru ilerler.Mavi ile belirtilen yere tıklanırsa tarih şu an bulunduğunuz yıldan önceki yıllara doğru geriler.

Yeşil ile belirtilen yere ise aylar için kullanılır. Şu anki aydan daha önceki bir ay görüntülenecekse pembe, sonraki bir ay görüntülenecekse yeşil ile belirtilen alanlar tıklanır.
Kişilerin fotoğraflarını yüklemek için "Resim seçili değil" alanının üstüne tıklanır ve yükleyeceğiniz fotoğraf bilgisayarınızda hangi klasörde kayıtlı ise oradan seçilerek yüklenir.

Kayıt edilecek doktor ile ilgili başka bilgiler ve notlar varsa bu alan kullanılarak bilgiler girilerbilir. Notlar alanına resim ve tablolar ekleyebilir, yazacağınız metinler içerisinde kelime arama yapabilir, metinlerinizi biçimlendirebilirsiniz.

Kişi, firma ya da dosyalarınız arasında arama yada filtreleme yaparken kullancılara yardımcı olacak önemli alanlardan birisidir kategoriler. Kategorilerinizi yada butonlarına tıklayarak seçebilir yada yeni kayıtlar oluşturabilirsiniz.

İşlem kategorileri hakkında daha detaylı bilgi için buraya, Sektör kategorileri hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayınız
Konrtol Durumu "Kontrol Edildi" olarak değiştirildiğinde kontrol tarihi ve güncelleyen kullanıcı alanı otomatik olarak kayıt edilecektir.

 

İlgili Konular

Üst Konular

Doktor Kayıtları
Tıbbı Satış Otomasyonu
 
©2009-Yasal Uyarı