RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Çeşitli nedenlerle veya son kullanma tarihi geçtiği için kullanılamaz durumda olan, kamu sağlığı açısından zararlı hale gelen ve ekonomik değerini kaybeden tıbbi hammadde ve ilaçlar imha edilmelidir.

Ürün İmhalarına Ulaşabilmek için Yardım / Perpektif Aç / İTS Modülü / Stok İşlemleri yolu izlenmelidir.

Ürün imhası kaydı yaparken imha kodu, açıklaması, imha işlem tarihi, imha sebebi ve belge numarası bilgilerinin doldurulması gerekmektedir. Zorunlu alanlar dışında diğer alanların doldurulması arama, filtreleme ve dosyalamalarda kullanıcılara kolaylık sağlayacaktır.

İmha edilecek ürünler sağ tarafta bulunan ve yeşil okla gösterilen "Kayıtlı Ürünlerden" seç simgesine tıklanarak açılan "Eklenecek Ürünler" ekranından seçilmedilir. Eklenen ürünlerden herhangi biri çıkarılmak istenirse sağ tarafta bulunan ve turuncu okla gösterilen  "Seçili Satırı Sil" simgesine tıklanıp onaylandıktan sonra ürün listeden silinebilir.

  Ürünlerin imha sebeplerini "İşlem Tarihi" altında bulınan "İmha Sebebi" alanından seçebilirsiniz. İmha Sebebi altında bulunan seçenekler ;

Sistemden Çıkarma :  Bir ürünün sıra numarasını artık kullanılamaz hale getirmektir.

Üretim Fireleri: Üretim esnasında ortaya çıkan tüm fireler ve atık sayılacak ürünlerin sistemden çıkarılması için kullanılır.

Geri Çekme: İlaçların farklı sebeplerden dolayı toplatılması halinde kullanılır.

Miadı Dolmuş: İlacın kullanım süresinin dolması durumunda kullanılır.

Revizyon: Revizyona tabi tutulacak kutuların doğru olarak toplanmasını ve yeni oluşan revize kutu verisini doğru kutular ile eşleşmesini sağlar.

İmha edilecek ürünler seçildikten sonra ürünlerin imha sebepleri "İşlem Tarihi" altında bulunan "İmha Sebebi" alanından seçilirse tüm ürünlerin imha sebepleri aynı olacaktır ve yanlarında * işareti çıkacaktır.
Bazı ürünlerin imha sebebi tek tek değiştilmek istenirse sağ tarafta bulunan "İmha sebebini Güncelle" simgesine tıklanarak açılan seçeneklerden sebepler seçilebilir. Ve bu durumda imha sebeplerinin yanındaki * simgesi kalkar.
Ürün imhaları menüsünde bulunan seçeneği kullanılarak ürünlerin imha sebeplerini filtreleyebilirsiniz. Oluşturulan her yeni imha haydı içindeki ürünlerin farklı imha nedenleri varsa bu ürünler satırda oldukları için filtreleme yaparken doğru alanları seçmeliyiz.
Nesne alanları seçiminde  Nesne olarak Satırlar  altında satırlar seçeneği ve onun altında bulunan İmha sebebi seçilerek filtreleme yapılmalıdır.

İlgili Konular

Üst Konular

Ürün İmhaları
Stok İşlemleri
İTS
 
©2009-Yasal Uyarı